FlexiVita Cream 100ml

Купи од е-аптека


Крема за ублажување на болки во мускули и зглобови, со Co Q10, глукозаминоглукан, силикон, магнезиум, босвелија, арника и Ѓаволска канџа.


АНТИИНФЛАМАТОРНО - АНАЛГЕТСКО - РЕГЕНЕРАТИВНО


Дерматолошки тестирано, брзо дејство.

Придонесува за удобност и регенерација на мускули и зглобови благодарение на синергистичкото дејство на биолошките состојки и олеснување на болка и воспаление.CoQ10: Придонесува за обновување на мускулите од оксидативно оштетување. Спречува деградација на колаген.


Магнезиум: Ги регулира Mg 2+ јонски канали во мазната мускулатура. Регенерација на мускулните ткива.


Глукозаминоглукан: Придонесува во подмачкување на синовијалните зглобови. Модулира хомеостаза на мускулите ублажувајќи ја болката.


Силикон: Придонесува во биосинтеза на ‘рскавица. Игра важна улога во распределбата на колаген, еластин и глукозаминоглукан.


Босвелиа: Аналгетски и антиоксидативен ефект.


Арника: Намалува инфламација и слободни радикали во зглобовите.


Ѓаволска канџа: Антиинфламаторен и антиоксидативен ефект.

Начин на употреба: За надворешна употреба.


Се нанесува на површината на кожата со лесно триење.


Да се избегнува контакт со отворена рана или инфекција на кожата.


Произведено во Шпанија (ЕУ) од Vitae Health Innovation, S.L., Barcelona Ексклузивен увозник за С.Македонија: Иннова Мед ДООЕЛ, 1000 Скопје, Р.С.Македонија