ImmunoVita ® 15 Капсули

Купи од е-аптека


Додаток во исхрана базиран на Бета-Глукан, Витамини Б6, Д3 и Цинк


ЕДНА КАПСУЛА ДНЕВНО!


Immunovita е додаток во исхрана кој во својот состав има дури 250мг Бета Глукан + Витамин Д3, Витамин Б6 и Цинк кои помагаат во модулирање на имуниот систем без да предизвикаат негативни ефекти благодарение на нивното синергетско дејство. Главната активна состојка на ImmunoVita® е Б-глукан (1,3) - (1,6) извлечен од клеточниот ѕид на Saccharomyces cerevisae. Витамините Д3 и Б6 заедно со цинкот делуваат како додатоци на бета-глукан.


Нутритивна анализа

дневен внес 1 капсула NRV*
β Glucan 250 mg /
Vitamin D3 3,75 μg 75%
Vitamin B6 1,05 mg 75%
Zinc 7,5 mg 75%

(*)NRV (Nutrient Reference Value)


Препорачано за:

  • Одржување и функционирање на имуниот систем
  • Третман на рекурентни инфекции
  • Борба против настинка и вируси
  • Воспоставување на заштитен систем при стресни периоди


Предности:

  • Ја намалува кашлицата
  • Го олеснува дишењето
  • Ефикасен при настинки
  • Го зајакнува организмот
  • Делува брзо


Упатство за употреба:

Возрасни и деца над 12 години 1 капсула дневно. Не се препорачува кај луѓе кои земаат имуносупресивни лекови.


БЕЗ ГЛУТЕН, БЕЗ ЛАКТОЗА, БЕЗ ШЕЌЕР.


ImmunoVita е додаток во исхрана. Да се чува на ладно и суво место. Да се чува на безбедно подалеку од дофат на деца. Не ги надминувајте препорачаните дневни дози. При бременост или било какви болести, пред употреба консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт.


Произведено во Шпанија (ЕУ) од Vitae Health Innovation, S.L., Barcelona Ексклузивен увозник за С.Македонија: Иннова Мед ДООЕЛ, 1000 Скопје, Р.С.Македонија